fbpx

Professorat

PROFESSORAT

CECI ARTIGUES · Producció televisiva

Després d’estudiar la llicenciatura en Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona i el grau de Comunicació Audiovisual a la UOC, va començar a treballar en diversos diaris i revistes com a corresponsal. Durant un temps va compaginar treballs en la comunicació corporativa i l’organització d’esdeveniments fins que finalment va donar el salt a la televisió. Des de llavors ha treballat com a realitzadora, productora i guionista en diversos programes de televisió, especialitzant com a regidora. Entre els programes que ha treballat estan La nit dels Òscars (TV3), Operación Triunfo (TVE), Polònia (TV3), Hora Punta (TVE), Pura magia (TVE), Està passant (TV3) i Tu cara me suena (Antena 3).

CAROLINA RIVAS · Cinema del món

Carolina Rivas és cineasta, escriptora i emprenedora social. La seva trajectòria és reconeguda en l’esfera de cinema internacional. Va estudiar a Mèxic a l’Escola d’Escriptors de la SOGEM i a l’Escola Nacional d’Arts Cinematogràfiques, ENAC de la UNAM. Va realitzar estudis de teatre i dansa butoh. És autora del llibre Cinema pas a pas, creditor a la beca de l’FONCA (Mèxic, 2010). Ha dirigit tres llargmetratges i produït més de 50 curtmetratges que han estat objecte de premis internacionals. Després del seu curtmetratge Zona Zero (2003), seleccionat al Festival de Canes, ha rebut una collita de premis al llarg de la seva trajectòria: El color de los olivos (2006), va guanyar Millor Direcció Documental al Golden Minbar, Rússia, 2007, així com Valor en la Filmació en els Women Film Critics Circle Awards, EUA, 2006; Lliçons per Zafirah (codirecció Daoud Sarhandi, 2011), va obtenir el premi a Millor Pel·lícula al Llatinoamericà Film Festival van Vlaanderen, Bèlgica 2013, la pel.lícula 1 para 1 (Carolina Rivas i Daoud Sarhandi, Mèxic-Espanya, 2013). Va ser seleccionada a Festival de Portobello, Londres i va rebre la col·laboració de Lluís Miñarro d’Eddie Saeta. A Mèxic és fundadora de la productora Creadores Contemporáneos i a Espanya és presidenta de l’associació cultural Open Art.

DAVID CASALS-ROMA · Direcció i guió

El David Casals-Roma va estudiar Cinema i Mitjans de Comunicació a la Universitat Birkbeck de Londres i ha participat en cursos d’escriptura de guions a la Escuela de Letras de Madrid, la London Film School i en tallers amb creatius de Pixar (Estats Units) i amb el guanyador de la Palma d’Or Abbas Kiarostami (Itàlia). Ha escrit i dirigit curtmetratges de ficció, documentals i reportatges, i ha guanyat més de cent premis en festivals d’arreu del món. Com a docent el David té més de dotze anys d’experiència en escoles del Regne Unit, Espanya, França i Estats Units. Entre els seus treballs com a script doctor es troba Mort d’una ombra del belga Tom van Avermaet, pel·lícula que va estar nominada als Oscar com a Millor Curtmetratge de Ficció. Com a documentalista ha treballat en documentals com Kilian Jornet. El comptador de Llacs (TV3), i ha dirigit els documentals Àngela (ECCIT i Nayox Films), La veu de Thaïs (ECCIT i Nayox Films) i L’or de Ponent (Recreate Productions). A més a més de ser el director de l’escola ECCIT, treballa com a professor a la Universitat de Massachusetts-Amherst (Estats Units).

ESTER BORRULL · Muntatge

Ester Borrull es va graduar en Cinema i Audiovisuals a l’ESCAC i es va especialitzar en muntatge cinematogràfic. Posteriorment va fer un màster de postproducció a la FX Animation. També ha realitzat diferents cursos de guió a l’Escola de Guió del Mediterrani, a la UOC i a la Universitat de Perpinyà. Al 2009 va crear la productora Xes Produccions on treballa realitzant i muntant productes audiovisuals per particulars i empreses. És professora de muntatge audiovisual des de 2013.

EMÍLIA ROVIRA · Música

L’Emília va estudiar piano al Conservatori Enric Granados de Lleida i va estendre els seus estudis al Conservatori Superior de Barcelona i a la Universitat d’Edimburg on va cursar un màster en composició de música pel cinema. Ha estat becada en diverses ocassions per estendre els seus estudis en el món de la música cinematogràfica i ha guanyat diversos premis. Ha publicat discos amb altres grups i en solitari, i ha treballat composant música per curtmetratges, videojocs i corporatius. Al 2015 va fundar l’Escola Internacional de Piano d’Oslo (Noruega) i compagina la seva feina creativa impartint classes de música orientada al cinema.

MARTA GONZÁLEZ DE LA VEGA · Direcció i llenguatge cinematogràfic

Es va llicenciar en Comunicació Audiovisual per la Universidad de Navarra amb el programa de Beques Alumni a l’Excel·lència Acadèmica. Amb tan sols 20 anys rep una menció especial al millor guió al Concurso de Guión para Cortometrajes de FCOM. La seva primera incursió al cinema és amb el llargmetratge Catalunya über alles! de Ramon Térmens on treballa com auxiliar de direcció i ajudant de càsting. D’ençà treballà com a directora d’art i dissenyadora de vestuari per a diversos projectes de cinema, teatre, moda i televisió. És al 2016 quan decideix escriure, dirigir i produir el seu primer curtmetratge Mai que aconsegueix 15 premis i 170 seleccions en festivals d’arreu del món. Arran l’èxit de Mai, la Marta es llença a la producció dels curtmetratges Neu i Los Señores Valdomero, ambientat a l’Astúries de la postguerra. La realitzadora compagina la seva feina creativa amb la docència.

CRISTÒBAL FRANCO · Director de fotografia

Va estudiar Direcció de Fotografia al Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya (CECC) i Comunicació a la Universitat Oberta de Catalunya. Paral·lelament als seus estudis, va anar treballant en tot tipus de produccions com a elèctric, gaffer, auxiliar de càmera i foquista. Entre els treballs de ficció on ha treballat de director de fotografia destaquen Colisión (2016, Marc Fàbregas), Cuinant (2014, Marc Fàbregas), Neu (2019, Marta Gonzàlez), Mai (2017, Marta González), La última pantalla (2016, Kike Barberà) i Violeta, la Cortesana (2012, David Casals-Roma). També ha treballat en documentals com Històries de Palau (2018, Antoni Tortaja & Joan Gallifa) i Las flores del Muro (2013, Mohamed Mouloud Yeslem & Xavi Marín), en videoclips i en spots pulicitaris per clients com Pronovias, Adom, Hotel Majestic, Mercedes-Benz, Galería Carles Taché, Filmoteca de Catalunya, La taberna Marigüelo i Atrápalo.

JORDI LÀRIOS · Història del cinema

Jordi Làrios es gradua en cinema i audiovisuals a l’ESCAC i posteriorment es gradua també en Humanitats per la UOC. Del 2003 al 2008 treballa com a tècnic freelance en productores i empreses audiovisuals, i també en l’equip de coordinació de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya. Del 2009 al 2014 s’incorpora a l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) de l’Ajuntament de Lleida en l’equip d’audiovisuals com a tècnic a càrrec de l’Anella Cultural. A partir del 2014 es restableix com a freelance sent el coordinador tècnic del cicle de Curtmetratges Cafè Curt, de l’ANIMAC, de la Seu Territorial a Lleida de Filmoteca de Catalunya i dels grups de Cinema de la Biblioteca Pública de Lleida on s’especialitza en la història del cinema.

DAVID LARRAZ · Ajudantia de direcció i script

David Larraz va finalitzar els seus estudis de cinema al 1998 i des de llavors ha treballat com ajudant de direcció en gran nombre de llargmetratges com Transeúntes (2000-2002, Luis Aller), Noche de Fiesta (2001, Xavi Puebla), Jóvenes (2003, Ramon Térmens y Carles Torras), Barcelona vista por… (2004, Jorge Acebo), En la carretera (2004, Andreu Artiles), I Fantasmi (Gabbiani) (2005, Francesca Archibugi), Sombras (2006, José Miguel Reina), Catalunya über alles! (2010, Ramon Térmens), Barcelona, Ciutat Neutral (2011, Sonia Sánchez), Be Happy! (2018, Ventura Pons), La dona il.legal (2019, Ramon Térmens) o Societat Negra (2023, Ramon Térmens). També ha treballat en sèries de televisió com Ventdelplà, Mar de Fons, El Juramento de Puntabrava, Infidels o Gran Nord. En el camp de la publicitat ha treballat en spots publicitaris per Estrella Damm, Xiaomi, Samsung, BMW Compact, Cola Cao, Bergner entre altres. La seva passió per la docència l’ha portat a treballar com a professor en diferents escoles de cinema i universitats espanyoles.

DANIEL RUIZ · So directe i disseny de so

Daniel Ruiz és llicenciat en Història per la Universitat de Lleida i es va formar a l’Escola de So Professional de Barcelona i a l’Escola de Música L’Intèrpret de Lleida. Té més de 30 anys d’experiència professional treballant com a tècnic de so directe, disseny de so, mescles, doblatge de videojocs i composant bandes sonores de pel·lícules. Entre els seus nombrosos treballs destaquen el llargmetratge Noa (Jordi Celma), els documentals Recuerdos del futuro (Annabel Sánchez) i Solo escalada a la vida (Jordi Varela), els curtmetratges Aikon (Jordi Pla), Mai (Marta González) i Tengo una cosa (Pepe Luna), i el videojoc El tesoro de Medusa. Des de 1991 està al capdavant de Fanphone Records, un segell discogràfic amb el que produeix la seva pròpia música i la d’altres grups.

JOEL ROURE · Direcció Artística

El Joel Roure es va llicenciar en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Lleida i va començar la seva carrera en el món del cinema treballant en l’equip de producció del guardonat llargmetratge Catalunya über alles! (2010, Ramón Térmens). Posteriorment s’especialitza en direcció d’art i disseny de vestuari, tot treballant en diversos curtmetratges, spots publicitaris i obres de teatre per l’ESCAC, Bande à Part, Recreate Productions i Segarra Films, entre d’altres. Més tard treballa com assistent del director d’art en el llargmetratge The Evil That Men Do (2015, Ramón Térmens) on s’encarrega de dirigir l’equip artístic amb el repte de reproduir la frontera entre Mèxic i els Estats Units. El 2017, s’encarrega de la direcció artística del llargmetratge Algo de Valentina de Jordi Celma. Com a docent ha impartit diversos cursos de disseny de producció.

ARES PIQUÉ · Interpretació

Llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona, comença a formar-se artísticament a l’escola ZumZum de Lleida i al Col.legi del teatre de Barcelona. Continua la seva formació al Rose Bruford College de Londres, a la Scuola Europea d’Arte dell’Attore a Sant Miniato (Itàlia) i a la companyia anglesa Frantic Assembly. Ha treballat en nombroses obres de teatre i en pel·lícules entre les que destaquen Algo de Valentina (2017, Jordi Celma), Catalunya über alles! (2010, Ramon Tèrmens) i Menjar Casolà de David Casals-Roma (2010). En el camp de la docència treballa com a professora d’interpretació i de tallers a l’Aula Municipal de Teatre de Lleida, i és directora del grup Wigmar.

LAURA OBIOLS · Videoclip i publicitat

La Laura Obiols (Lleida, 1980) va estudiar direcció de cinema a la London Film School després de formar-se en Belles Arts a la Central St. Martins School de Londres, ara University of the Arts London. Com a coreògrafa s’ha format a la London Contemporary School (LCDS) i també va estudiar Teatre Immersiu a la Royal Holloway University i Art Dramàtic a RADA a Londres. Ha dirigit curts, llargs, documentals, series, teatre, videoclips i peces audiovisuals. Ha treballat amb cineastes de prestigi com Haneke, Agnès Vardà, Ken Loach, Julian Schnabel, entre altres, i ha guanyat premis en festivals d’arreu del món.

DAOUD SARHANDI · Muntatge

En Daoud (Londres, 1962), es va graduar a la London Film School en la especialitat de muntatge. Des de llavors ha treballat en diversos països com Anglaterra, Mèxic, Iugoslàvia, Polònia i Espanya, i ha muntat gran quantitat de pel·lícules de ficció i documentals pels que ha rebut desenes de premis. Paral·lelament, també ha treballat en labors humanitàries a Bòsnia i Hercegovina, Macedònia, Kosovo i Ucraïna, on ha desenvolupat feines artístiques com a fotògraf i sobre els que ha publicat diversos llibres de tirada mundial. Compagina la seva tasca creativa amb la docència des del 2006.

ÀLEX VIÑALS ·  Estalonatge

Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Lleida, l’Àlex ha participat com ajudant de colorista en projectes com el videoclip Vint-i-un Botons (Blaumut, 2017) i el documental Commander Aryan (2017) dirigit per l’Alba Sotorra. Al 2018 va fundar la productora audiovisual Kionalia Project, on treballa com a colorista en tot tipus de projectes. Entre els projectes que ha treballat figuren els documentals A Fogueira. Fogueres Feministes a Moçambic (TV3, 2022), La veu de Thaïs (ECCIT i Nayox Films) i Mil Futuros: DELLAFUENTE x RedBull (2020), la sèrie Èm Çò Qu’Èm (LleidaTV, 2020-2022, Premi Pica d’Estats 2022), els spots Caprabo amb l’esport inclusiu (2022), Puma Studio, Puma Run (2021) i Tinc Sort (Diputació de Lleida, 2020), i els curtmetratges Neu (2022), Todos los Días Domingo (2021) o L’Intrús (2019).

MICHELL RIVAS · Direcció de fotografia

En Michell és un director de fotografia veneçolà resident a Barcelona. Té una àmplia experiència fotografiant vídeos musicals, publicitat i ficció. Al 2013 va rodar el seu primer llargmetratge Dos de Trébol, una comèdia familiar molt ben rebuda al seu país d’origen. El seu interés personal en els vídeos musicals de Hip-Hop el va portar a desenvolupar un treball de càmera capaç de capturar la duresa i la subtilesa, ideals per aconseguir una estètica realista contemporánea en llocs de difícil accés. Les seves següents dues pel.lícules El Amparo (Cinema en Construcció al Festival de San Sebastián 2015) i Jazmines en Lidice, són totes dues drames personals contemporanis que es van estrenar en festivals internacionals d’arreu del món. Al 2016 va formar part de la secció de cinematografia al Berlinale Talents Program. Actualment és membre actiu de la Sociedad Venezolana de Cinematografía SVC.

ANDRÉS DUQUE · Videoart

Andrés Duque és un cineasta espanyol nascut a Veneçuela. El seu treball se situa en la perifèria de la no-ficció espanyola amb un fort caràcter documental i assagístic. La seva primera pel·lícula Ivan Z (2004) és un retrat del cineasta de culte Iván Zulueta. Les seves obres han obtingut nombrosos premis i reconeixements en festivals de cinema de tot el món (Punt de Vista, Cinéma du Réel, Dokufest, D’A, Unicorn Awards, Premis Goya) i han estat exhibides en centres culturals com el Museu Nacional Centre d’art Reina Sofia (MNCARS), Museu d’art Contemporani de Barcelona (MACBA), Museu d’art Modern de Viena (MUMOK), Museu d’art Contemporani de Moscou (GARATGE) i Museu de l’Hermitage a Sant Petersburg, entre d’altres. En 2018 inicia un projecte en dues parts sobre Carèlia, un territori repartit entre Rússia i Finlàndia.

BERTA LACRUZ · Guió de televisió

Berta Lacruz Vilarrubí (1996) es va graduar en Comunicació i Periodisme Audiovisuals a la Universitat de Lleida, i va fer un Màster en Cinema i Televisió a la Universidad Carlos III de Madrid. Des de llavors ha treballat com a productora, ajudant de direcció i ajudant de producció en diverses pel.lícules de ficció i documental com la sèrie en aranès Èm çò qu’èm (Premi Pica d’Estats 2022), Quiet (2022, Hèctor Romance), Retrato de mujer blanca con pelo cano y arrugas (2019, Iván Ruiz Flores), protagonitzada per Blanca Portillo, o la més recent Loli Tormenta d’Agustí Villaronga. Ës cofundadora de la marca audiovisual Kionalia Project, amb qui ha produit, escrit i dirigit diversos vídeos promocionals com la campanya Tinc Sort de la Diputació de Lleida o la producció El món necessita professionals per l’empresa de formació Ilerna Online.

ÒSCAR SÁNCHEZ · Guió

Format com a director cinematogràfic al CECC (1995-98), és cofundador de la productora de cinema i teatre Nurosfera. Ha dirigit més d’una desena d’espectacles teatrals i, dins del món del cinema, ha treballat com a script, muntador, guionista, director de fotografia, productor i director. Com a guionista i director de cinema ha signat els llargmetratges documentals Barcelona Kapital i Almacelles Urbs Ilustrati, i el llargmetratge de ficció Il Toscanaccio. Va impartir classes durant vuit anys al CECC i actualment es professor de l’Aula de Teatre de Lleida. Des del 2009 també imparteix seminaris intensius de guió i creació de curtmetratges a la Universitat d’Estiu de Lleida y ha coordinat la direcció de més de 50 curtmetratges pel Centre Juvenil La Palma de l’Ajuntament de Lleida.

Masterclass

A l’ECCIT fem diverses masterclass durant l’any i portem a personalitats amb una llarga i exitosa carrera dins del món del cinema per a que l’alumnat aprengui, de primera mà, la realitat de la industria audiovisual actual.

JAUME BALAGUERÓ · Director i guionista

Jaume Balagueró (Lleida, 1968) va estudiar Ciències de la Comunicació i, més endavant, Cinema al Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya. Després de dirigir els seus primers curtmetratges El niño bubónico (1991) i La invención de la leche (1993), dirigeix Alicia, curtmetratge que va guanyar el Premi al Millor Curtmetratge al Festival de Cinema de Sitges. El seu primer llargmetratge Los sin nombre (1999), va ser reconegut amb diversos premis arreu del món entre els que destaquen el Premi a la Millor Pel·lícula al Festival Fantasia. Amb Darkness (2002), el director roda el seu primer llargmetratge en anglès a la que seguiran Frágiles (2005), REC (2007) i Mientras duermes (2011), pel·lícula amb la que guanya el Gaudí a Millor Director i Millor Pel·lícula en Llengua no Catalana. Actualment Jaume Balagueró és un referent mundial en el cinema de terror i se’l reconeix per la seva originalitat en el tractament del cinema d’aquest gènere.

ALBERT ESPEL · Director de producció

L’Albert Espell va estudiar Enginyeria Tècnica Industrial a l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial de Terrassa i posteriorment va cursar un Màster en Administració d’Empreses a la Universitat Ramon Llull de Barcelona i un stage sobre American Business al Saint Mary’s College de San Francisco, als Estats Units. Al 2004 va crear la productora Alesa Produccions i des de llavors ha participat en desenes de produccions com a Director de Producció, Productor Executiu i Line Producer. Entre les produccions de ficció trobem altres ha participat en Cravan vs. Cravan (2002, Isaki Lacuesta), Segon origen (2015, Carles Porta), Las musas del diablo (2017, Jaume Balagueró), Vida privada (2017, de Sílvia Munt), Alegría, tristeza (2018, d’Ibon Cormenzana). En l’àmbit del documental ha treballat en Els viatges de Companys (2015), I Will Be Murdered (2012) i Johan Cruyff: En un momento dado (2003) entre altres. En l’àmbit pedagògic ha col.laborat en la redacció de l’apartat de pressupostos del llibre  The Audiovisual Management Handbook. També ha col.laborat amb diverses institucions donant conferències sobre producció cinematogràfica i és membre de l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España.

CARLOS MARQUÉS-MARCET · Director i guionista

Carlos Marqués-Marcet va estudiar Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra​ de Barcelona, on es va graduar al 2006. Amb el seu segon curt Amunt i avall va guanyar el premi nacional Joves creadors de Injuve​ i amb Aullidos, el seu quart curtmetratge, va ser sel.seleccionat per la revista de cinema Cahiers du Cinéma com el millor curtmetratge del 2008. Aquest mateix any va aconseguir una beca de La Fundació La Caixa i es va instal.lar a Los Ángeles per cursar un màster en direcció cinematogràfica a la facultat de cinema i televisió d’UCLA. Al 2014 va presentar el seu primer llargmetratge 10.000 km, aconseguint diversos premis al Festival de Málaga, el Goya al millor director novell i els Gaudí a la millor direcció, al millor guió i a la millor pel.lícula en llengua no catalana. Al 2017 va estrenar el seu tercer llargmetratge Tierra firme, i al 2019 va estrenar Els dies que vindran, obtenint un cop més la Biznaga d’Or a la millor pel.lícula i la Biznaga de Plata a la millor direcció al Festival de Málaga.

ALBA SOTORRA · Documentalista

Alba Sotorra és llicenciada en Comunicació Audioviusal (UCM, 2003) i té un Màster Europeu en Estudis Culturals (URV, 2007). Ha participat en diversos tallers d’escriptura de guions i direcció de documentals com són SOURCES2 (2008), Berlinale Talent Campus (2011), Dok.Incubator (2014) i EAVE Producers Workshop (2017). El seu llargmetratge documental Game Over(2015), va guanyar el Gaudí a Millor Documental el 2016. Aquest mateix any també va ser guardonada amb el premi a Millor Directora Novell pel Col·legi de Directors de Catalunya. Entre altres premis trobem el de Millor Documental de Nou Realitzador al Festival Internacional Docs Barcelona i una Menció d’Honor als premis Ciutat de Barcelona. Els seus documentals han tingut la premiere internacional a prestigiosos festivals com són el Festival Internacional de Karlovy Vary o al Festival de Málaga. El seu treball més recent és Commander Arian, una coproducció amb Alemanya i Televisió de Catalunya i Televisió que  ha tingut la seva premiere al Festival HOTDOCS el 2018 i ha estat nominat al Tim Hetherington Award. També ha dirigit i escrit Mirades desvelades (2008) un retrat combatiu de dones artistes de Bòsnia, Turquia, Iran, Afganistan i Pakistan, premiat com a Millor Documental al Festival de Cinema Invisible (Bilbao), al Festival de Cinema de Mollerussa i al Festival Internacional de Cinema REC (Tarragona).

RAMON TÉRMENS · Direcció, guionista, productor i distribuidor

Ramon Térmens va debutar com a guionista i co-director de la pel·lícula Joves (2005), amb la que va guanyar el premi a Millor Director Novell als Premis Ciutat de Barcelona. Posteriorment va treballar a Los Angeles com a guionista, fins que va rodar l’any 2009 el seu primer projecte com a director Negro Buenos Aires, que va rebre dos nominacions als Premis Gaudí. El 2011 va co-escriure, dirigir, produir i distribuir Catalunya über alles! amb la seva pròpia productora Segarra Films. El film va rebre 3 premis al Festival de Màlaga i una Menció Especial a Millor Actor (Babou Cham). També va guanyar el Premi de la Film Commission del Festival de Cine de Sant Sebastià i va rebre 6 nominacions als Premis Gaudí on Vicky Peña va rebre el guardó a la Millor Actriu de Repartiment.
Posteriorment va rodar el documental Jordi Dauder, la revolució pendent (2012), premiat amb el Gaudí a Millor Documental, i la pel·lícula The Evil That Men Do (2015), presentada al Festival de Cine de Montreal i seleccionada en nombrosos festivals internacionals.
Al 2017 coprodueix el documental Lesa Humanitat d’Héctor Fáver que va ser nominat als Premis Gaudí i també distribueix El Vacío, Nunca estamos solos, Bienvenidas a Brasil, Ana y el Apocalipsis i Sofia. Actualment treballa en la seva cinquena pel.lícula com a director La dona il·legal.

ALBERT VAL · Guió

Es va graduar a l’ESCAC com a guionista i després va cursar una Diplomatura en Ficció Televisiva de la Universitat de Barcelona. Va treballar com a guionista al programa infantil Club Súper 3 de TV3 i al 2006 va escriure i codirigir el documental Un fracaso de todos, centrat en l’assetjament escolar. El 2010 escriu juntament amb Amèlia Mora Floquet de neu d’Andrés G. Schaer i entre 2002 i 2015 treballa per Filmax com analista extern de guions, com Executiu del Departament de Desenvolupament i com a Director de Desenvolupament i Continguts, participant en el desenvolupament de pel·lícules com la saga [REC], Mientras duermes, El perfume, Transsiberian o The way, i sèries de televisió com Polseres vermelles. En paral·lel, també imparteix cursos i classes magistrals a l’ESCAC, Blanquerna, ECIB i El Foro de Estudios Iberoamericanos (Mèxic). El 2015, dirigeix el prestigiós Laboratorio de guion de la Fundació SGAE, on es duu a terme el desenvolupament de sis llargmetratges de ficció sota la seva tutoria. Des de 2012 i a través de Proimágenes Colombia, forma part regularment del comitè avaluador de les convocatòries del CNACC (Consejo Nacional de las Artes y la Cultura en Cinematografía de Colombia) per a les ajudes al desenvolupament de projectes d’animació, producció de llargmetratges i desenvolupament de llargmetratges de ficció, a més de dur a terme tutories i tallers a la ciutat de Bogotà. També treballa com a consultor de guions per a diferents productores i entitats (ICEC, Lastor Media, Lust Productions, Tandem Enternatinment, Gloriamundi Producciones, Neo Art, Bowfinger…), i col·labora regularment amb la productora Minoria Absoluta, formant part del seu Departament de Ficció.