fbpx

Direcció i producció de curtmetratges

Cursos Monogràfics

“Per fer cinema es necessita passió, paciència i perseverància.” (Robert Wise, productor i director)

Fer un curtmetratge exigeix la mateixa disciplina que fer un llargmetratge. El pressupost, el pla de rodatge, l’equip tècnic i artístic són més reduïts, però la metodologia és la mateixa. En aquest curs aprendràs quins són els processos pels que passa un/a cineasta, des de la concepció de la idea fins el muntatge final, passant per tots els detalls de la preproducció, el rodatge i la postproducció.

FITXA DEL CURS

 • TOTAL D’HORES: 24 hores
 • DATES: 30 de setembre al 15 de desembre 2021
 • DIA: Dimecres
 • HORARI: 18:00 a 20:00
 • LLOC: Complex Magical – Turó de Gardeny – Lleida
 • NIVELL: Iniciació
 • PLACES: 8 mínim, 15 màxim
 • LLENGUA: Català. Si hi ha alumnes que no entenen el català, les sessions es faran en castellà
 • MATERIAL NECESSARI: Paper i bolígraf o qualsevol mitjà digital per escriure. Per als exercicis pràctics l’alumnat haurà de tenir accés a una càmera digital i a un ordinador amb un sistema de muntatge bàsic.
 • ACREDITACIÓ: Curs d’Especialització en Direcció i Producció de curtmetratges avalat per la Universitat de Lleida
 • CRÈDITS ECTS: 3 crèdits ECTS
 • PREU: 250 €. Si ja has fet un curs amb nosaltres, tens un 10% de descompte i el preu és de 225 €

DETALLS

Abans de realitzar qualsevol obra audiovisual, s’han d’aprendre i desenvolupar les tècniques professionals de direcció i producció. D’aquesta manera aconsegueixes que una idea fantàstica es converteixi en una gran pel.lícula. En aquest curs et proporcionem els coneixements essencials per a que aconsegueixis desenvolupar les teves històries, escriure-les, rodar-les i muntar-les com un/a professional. També t’ensenyem diferents eines de distribució per a que els teus curtmetratges arribin al major número de públic possible.

OBJECTIUS

Identificar històries originals i universals, i donar-los-hi forma de guió cinematogràfic. Desenvolupar una preproducció eficient abans de començar a rodar. Treballar amb l’equip tècnic i artístic abans i durant el rodatge. Organitzar, coordinar i liderar equips al set. Aprendre tècniques de direcció efectives i coherents per a les teves històries. Realitzar un muntatge eficient d’imatge i de so. Identificar el millor recorregut de distribució per als teus curtmetratges.

MÈTODE

Les sessions barregen aspectes teòrics i pràctics. Es veuen extractes de pel.lícules, s’obren debats entre els assistents i després es realitzen pràctiques relacionades amb els temes vistos per aconseguir el seu aprenentatge de manera efectiva. També es demanen treballs fora de les hores lectives. Tot i que sigui un curs presencial, pots contactar amb la professora fora de l’horari de classes per fer un seguiment personalitzat de la teva feina.

REQUISITS

No és necessari cap coneixement previ. Edat mínima 17 anys.

– Desenvolupament: del guió a la imatge. Estètica i narrativa audiovisual.
– Preproducció I: organització de departaments i desglòs del guió.
– Preproducció II: moodboards, storyboards i guió tècnic.
– Preproducció III: localitzacions, permisos i casting.
– Preproducció IV: pla de rodatge i assajos amb actors.
– Rodatge I: ordre de rodatge, coordinació i lideratge.
– Rodatge II: posada en escena, blocking i dinàmica de càmera.
– Rodatge III: treballar amb actors i caps de departament.
– Postproducció I: muntatge d’imatge.
– Postproducció II: el disseny de so.
– Posproducció III: etalonatge, efectes visuals i còpia final
– Distribució: festivals, plataformes audiovisuals i marketing.

Marta González De La Vega es va llicenciar en Comunicació Audiovisual per la Universidad de Navarra amb el programa de Beques Alumni a l’Excel·lència Acadèmica. Amb tan sols 20 anys rep una menció especial al millor guió al Concurso de Guión para Cortometrajes de FCOM. La seva primera incursió al cinema és amb el llargmetratge Catalunya über alles! de Ramon Térmens on treballa com auxiliar de direcció i ajudant de càsting. D’ençà treballà com a directora d’art i dissenyadora de vestuari per a diversos projectes de cinema, teatre, moda i televisió. És al 2016 quan decideix escriure, dirigir i produir el seu primer curtmetratge Mai que aconsegueix 15 premis i 170 seleccions en festivals d’arreu del món. Arran l’èxit de Mai, la Marta es llença a la producció dels curtmetratges Neu i Los Señores Valdomero, ambientat a l’Astúries de la postguerra. La realitzadora compagina la seva feina creativa amb la docència.

Si ja has fet un altre curs amb nosaltres, tens un 10% de descompte (225 € enlloc de 250 €).

Si abans d’inscriure’t tens alguna pregunta, no dubtis en contactar amb nosaltres a info@eccit.es