fbpx

Direcció i producció de curtmetratges

Cursos Monogràfics

“Per fer cinema es necessita passió, paciència i perseverància.” (Robert Wise, productor i director)

Fer un curtmetratge exigeix la mateixa disciplina que fer un llargmetratge. El pressupost, el pla de rodatge, l’equip tècnic i artístic són més reduïts, però la metodologia és la mateixa. En aquest curs aprendràs quins són els processos pels que passa un/a cineasta, des de la concepció de la idea fins el muntatge final, passant per tots els detalls de la preproducció, el rodatge i la postproducció.

FITXA DEL CURS

 • TOTAL D’HORES: 24 hores
 • DATES: Per confirmar
 • DIA: Dimecres
 • HORARI: 18:00 a 20:00
 • LLOC: Complex Magical – Turó de Gardeny – Lleida
 • NIVELL: Iniciació
 • PLACES: 8 mínim, 15 màxim
 • LLENGUA: Català. Si hi ha alumnes que no entenen el català, les sessions es faran en castellà
 • MATERIAL NECESSARI: Paper i bolígraf o qualsevol mitjà digital per escriure. Per als exercicis pràctics l’alumnat haurà de tenir accés a una càmera digital i a un ordinador amb un sistema de muntatge bàsic.
 • CERTIFICAT ACREDITATIU:
 • PREU: 190 €

DETALLS

Abans de realitzar qualsevol obra audiovisual, s’han d’aprendre i desenvolupar les tècniques professionals de direcció i producció. D’aquesta manera aconsegueixes que una idea fantàstica es converteixi en una gran pel.lícula. En aquest curs et proporcionem els coneixements essencials per a que aconsegueixis desenvolupar les teves històries, escriure-les, rodar-les i muntar-les com un/a professional. També t’ensenyem diferents eines de distribució per a que els teus curtmetratges arribin al major número de públic possible.

OBJECTIUS

Identificar històries originals i universals, i donar-los-hi forma de guió cinematogràfic. Desenvolupar una preproducció eficient abans de començar a rodar. Treballar amb l’equip tècnic i artístic abans i durant el rodatge. Organitzar, coordinar i liderar equips al set. Aprendre tècniques de direcció efectives i coherents per a les teves històries. Realitzar un muntatge eficient d’imatge i de so. Identificar el millor recorregut de distribució per als teus curtmetratges.

MÈTODE

Les sessions barregen aspectes teòrics i pràctics. Es veuen extractes de pel.lícules, s’obren debats entre els assistents i després es realitzen pràctiques relacionades amb els temes vistos per aconseguir el seu aprenentatge de manera efectiva. També es demanen treballs fora de les hores lectives. Tot i que sigui un curs presencial, pots contactar amb la professora fora de l’horari de classes per fer un seguiment personalitzat de la teva feina.

REQUISITS

No és necessari cap coneixement previ. Edat mínima 17 anys.

– Desenvolupament: del guió a la imatge. Estètica i narrativa audiovisual.
– Preproducció I: organització de departaments i desglòs del guió.
– Preproducció II: moodboards, storyboards i guió tècnic.
– Preproducció III: localitzacions, permisos i casting.
– Preproducció IV: pla de rodatge i assajos amb actors.
– Rodatge I: ordre de rodatge, coordinació i lideratge.
– Rodatge II: posada en escena, blocking i dinàmica de càmera.
– Rodatge III: treballar amb actors i caps de departament.
– Postproducció I: muntatge d’imatge.
– Postproducció II: el disseny de so.
– Posproducció III: etalonatge, efectes visuals i còpia final
– Distribució: festivals, plataformes audiovisuals i marketing.

El David Casals-Roma (Lleida, 1972) ha estudiat Cinema i Mitjans de Comunicació a la Universitat Birkbeck de Londres. Ha participat en cursos d’escriptura de guions a la Escuela de Letras de Madrid, la London Film School i en tallers amb creatius de Pixar (Los Angeles, Estats Units) i de direcció amb el guanyador de la Palma d’Or Abbas Kiarostami (Potenza, Itàlia). Ha escrit i dirigit curtmetratges de ficció, documentals i reportatges, i la seva feina ha rebut més de cent premis en festivals d’arreu del món. Paral·lelament a la seva feina creativa, el David té més de dotze anys d’experiència docent en escoles del Regne Unit, Espanya, França i els Estats Units. Actualment treballa com a professor d’escriptura de guions i de direcció a l’escola audiovisual L’IDEM de Perpinyà (França) i a la Universitat de Massachusetts-Amherst (Estats Units). Entre els seus treballs com a script doctor es troba el de Mort d’una ombra (Dood van een Schaduw) del belga Tom van Avermaet, pel·lícula que va estar nominada als Oscar com a Millor Curtmetratge de Ficció. Com a documentalista ha treballat en diversos documentals com Kilian Jornet. El comptador de Llacs (2012, Doblebanda i TV3), i ha dirigit L’or de Ponent (Recreate Productions) i La veu de Thaïs (ECCIT Films i Nayox Films).

El preu del curs és de 190 €. Si ja has fet un altre curs amb nosaltres, tens un 10% de descompte i el preu és de 171 €.

Per inscriure’t o per sol·licitar informació, contacta’ns a info@eccit.es.