fbpx

FAQ

Preguntes freqüents

Quins són els requisits mínims per fer la Diplomatura en Direcció Cinematogràfica?

Necessites haver finalitzat el Batxillerat en qualsevol de les seves modalitats. No es requereix nota de tall mínima ni les PAU. També pots accedir-hi des d’un Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) relacionat amb l’àmbit audiovisual.

Quins són els requisits mínims per fer els cursos monogràfics i tallers intensius?

L’únic requisit és tenir com a mínim 17 anys. Pel taller de cinema d’estiu el requisit és tenir entre 14 i 18 anys.

Quin és el procés per obtenir una plaça a la Diplomatura en Direcció Cinematogràfica?

Aquestes són les passes a seguir:

  • Primera fase: Emplenar i enviar el formulari d’inscripció (disponible aquí).
  • Segona fase: Entrevista amb el/la candidat/a i els seus pares o persona que financiï el curs.
  • Tercera fase: Prova d’accés, que podrà ser un treball escrit o pràctic a decidir en funció del/la candidat/a.
  • Quarta fase: Si la prova d’accés és favorable, fer el pagament de la quota d’inscripció.
Com es pot pagar la quota d’inscripció?

Hi ha tres formes de pagament:
– En un sol pagament. La quota d’inscripció és de 4.900 €. Si el pagament es fa abans del 31 de juliol hi ha un 10% de descompte i passa a ser de 4.410 €.
– En tres pagaments de 1.650 €, el primer el dia de la inscripció, el segon al desembre i el tercer al març. L’import total és de 4.950 €.
– En 10 pagaments de 510 €, el primer el dia de la inscripció i els altres nou d’octubre a juny. L’import total és de 5.100 €.

Si necessites finançament per fer front a la quota d’inscripció, pots contactar amb CaixaBank, entitat que dóna un tracte exclusiu a l’alumnat d’ECCIT. Pots obtenir més informació dirigint-te a l’oficina de la Plaça de la sal de Lleida.

Es pot accedir a beques o descomptes per no arribar a un mínim d’ingressos familiars?

En aquest moment no contem amb un sistema de beques però estem negociant amb entitats públiques i privades per a que aquesta opció estigui disponible en propers cursos.

Es pot accedir a beques o descomptes per família nombrosa, monoparental, invalidesa o altres situacions?

Les úniques beques que estem estudiant actualment són per famílies amb ingressos limitats. Qualsevol canvi en relació a aquest tipus de beques es publicarà en aquesta secció.

Si no sóc de Lleida, hi ha algun campus o residència on pugui dormir?

Lleida gaudeix d’una gran oferta en pisos de lloguer per a estudiants. També hi ha dues institucions especialitzades en acollir estudiants:
https://www.residencias-estudiantes.com/residencias-de-estudiantes-lleida
http://www.laviladelleida.cat/

Si sóc estranger i m’inscric a ECCIT, podria demanar un visat d’estudis?

Sí. El que has de fer per obtenir un visat d’estudis és inscriure’t a un centre d’ensenyament autoritzat a Espanya com és el cas de la Universitat de Lleida. Aquí tens un enllaç que t’ajudarà a localitzar una ambaixada i consolat espanyol a prop teu per tramitar el permís: https://www.exteriores.gob.es/Consulados/mexico/es/ServiciosConsulares/Paginas/index.aspx?scco=M%C3%A9xico&scd=195&scca=Visados&scs=Visados+Nacionales+-+Visado+de+estudios

Quina validesa acadèmica té la Diplomatura en Direcció Cinematogràfica?

En aquests moments estem en negociacions amb diferents universitats per a que la Diplomatura en Direcció Cinematogràfica es consideri com a títol propi universitari. Tindrem una resposta definitiva en els propers mesos. Totes les possibles preguntes relacionades amb el títol i la seva validesa es publicaran en aquesta secció en breu.