fbpx

Cinema (16 a 18 anys)

tallers intensius

“Només perquè no hagis descobert el teu talent, no vol dir que no el tinguis.” (Els Muppets, 2011)

Tothom té talent. Alguns ho descobrim molt d’hora, altres més tard, però tots tenim qualitats que ens fan diferents. El món del cinema ofereix un gran ventall de possibilitats per descobrir quin és el teu talent i com desenvolupar-lo. En aquest taller descobriràs el món del cinema a més a més del teu talent. Durant una setmana, aprendràs els secrets del món del cinema i compartiràs l’experiència de preparar, rodar i muntar un curtmetratge.

FITXA DEL CURS

 • TOTAL D’HORES: 25 hores
 • DATES: 26 a 30 de juny de 2023
 • DIA: Dilluns a divendres
 • HORARI: 9:00 a 14:00
 • LLOC: Complex Magical – Turó de Gardeny – Lleida
 • NIVELL: Iniciació
 • PLACES: 8 mínim, 15 màxim
 • LLENGUA: Català. Si hi ha alumnes que no entenen el català, les sessions es faran en castellà
 • MATERIAL NECESSARI: Paper i bolígraf o qualsevol mitjà digital per escriure
 • CERTIFICAT ACREDITATIU:
 • PREU: 190 €

DETALLS

Aquest taller està dirigit a joves de 16 a 18 anys amb ganes de descobrir els secrets del món del cinema. Durant una setmana aprendràs les tècniques bàsiques d’un rodatge, la preparació abans de gravar i les principals nocions de muntatge. Tots aquests aspectes els aniràs ficant en pràctica durant la setmana en petits exercicis pràctics i en el rodatge d’un curtmetratge.

OBJECTIUS

Aprendre els conceptes bàsics del llenguatge audiovisual, des de la composició d’una imatge fins a la simbologia dels plans i dels moviments de càmera. Preparar els aspectes necessaris que requereix la realització d’un projecte audiovisual, des de la preproducció a la postproducció passant per la producció. Practicar amb càmeres i equips de so. Aprendre a organitzar un grup de treball per la realització d’un curtmetratge. Experimentar amb els aspectes bàsics del muntatge.

MÈTODE

Els dos primers dies s’invertiran en trobar una idea, escriure el guió, fer el pla de rodatge, la storyboard i tots els aspectes relacionats amb la preproducció. Els dos dies següents es dedicaran a rodar el curtmetratge i el darrer dia a fer el muntatge.

REQUISITS

No és necessari cap coneixement previ. Edat entre 16 i 18 anys.

DIA 1:  Brainstorming d’idees. Bases de l’estructura narrativa. Escollir una idea i escriure el guió. Treball de càmera. Primeres pràctiques amb escales de plans i moviments de càmera.

DIA 2: Recerca de localitzacions. Assignació de rols de l’equip tècnic i artístic. Fer un pla de rodatge, el guió tècnic i la storyboard. Pràctiques de càmera amb so directe. Rodatge d’una escena dialogada.

DIA 3: Rodatge del curtmetratge.

DIA 4: Rodatge del curtmetratge.

DIA 5: Muntatge del curtmetratge. Disseny de so. Etalonatge i efectes especials. La còpia final i visionat del curtmetratge.

Marta González De La Vega es va llicenciar en Comunicació Audiovisual per la Universidad de Navarra amb el programa de Beques Alumni a l’Excel·lència Acadèmica. Amb tan sols 20 anys rep una menció especial al millor guió al Concurso de Guión para Cortometrajes de FCOM. La seva primera incursió al cinema és amb el llargmetratge Catalunya über alles! de Ramon Térmens on treballa com auxiliar de direcció i ajudant de càsting. D’ençà treballà com a directora d’art i dissenyadora de vestuari per a diversos projectes de cinema, teatre, moda i televisió. És al 2016 quan decideix escriure, dirigir i produir el seu primer curtmetratge Mai que aconsegueix 15 premis i 170 seleccions en festivals d’arreu del món. Arran l’èxit de Mai, la Marta es llença a la producció dels curtmetratges Neu i Los Señores Valdomero, ambientat a l’Astúries de la postguerra. La realitzadora compagina la seva feina creativa amb la docència.

El preu del curs és de 190 €. Si ja has fet un altre curs amb nosaltres, tens un 10% de descompte i el preu és de 171 €.

Si abans d’inscriure’t tens alguna pregunta, no dubtis en contactar-nos a info@eccit.es