fbpx

Cinema (16 a 18 anys)

tallers intensius

“Només perquè no hagis descobert el teu talent, no vol dir que no el tinguis.” (Els Muppets, 2011)

Tothom té talent. Alguns ho descobrim molt d’hora, altres més tard, però tots tenim qualitats que ens fan diferents. El món del cinema ofereix un gran ventall de possibilitats per descobrir quin és el teu talent i com desenvolupar-lo. En aquest taller descobriràs el món del cinema a més a més del teu talent. Durant una setmana, aprendràs els secrets del món del cinema i compartiràs l’experiència de preparar, rodar i muntar un curtmetratge.

FITXA DEL CURS

 • TOTAL D’HORES: 25 hores
 • DATES: 25 a 28 de juny de 2024
 • DIA: Dimarts a divendres
 • HORARI: 9:00 a 14:00 (dijous també tarda)
 • LLOC: Complex Magical – Turó de Gardeny – Lleida
 • NIVELL: Iniciació
 • PLACES: 8 mínim, 15 màxim
 • LLENGUA: Català. Si hi ha alumnes que no entenen el català, les sessions es faran en castellà
 • MATERIAL NECESSARI: Paper i bolígraf o qualsevol mitjà digital per escriure
 • CERTIFICAT ACREDITATIU:
 • PREU: 190 €

DETALLS

Aquest taller està dirigit a joves de 16 a 18 anys amb ganes de descobrir els secrets del món del cinema. Durant una setmana aprendràs les tècniques bàsiques d’un rodatge, la preparació abans de gravar i les principals nocions de muntatge. Tots aquests aspectes els aniràs ficant en pràctica durant la setmana en petits exercicis pràctics i en el rodatge d’un curtmetratge.

OBJECTIUS

Aprendre els conceptes bàsics del llenguatge audiovisual, des de la composició d’una imatge fins a la simbologia dels plans i dels moviments de càmera. Preparar els aspectes necessaris que requereix la realització d’un projecte audiovisual, des de la preproducció a la postproducció passant per la producció. Practicar amb càmeres i equips de so. Aprendre a organitzar un grup de treball per la realització d’un curtmetratge. Experimentar amb els aspectes bàsics del muntatge.

MÈTODE

Els dos primers dies s’invertiran en trobar una idea, escriure el guió, fer el pla de rodatge, la storyboard i tots els aspectes relacionats amb la preproducció. Els dos dies següents es dedicaran a rodar el curtmetratge i el darrer dia a fer el muntatge.

REQUISITS

No és necessari cap coneixement previ. Edat entre 16 i 18 anys.

DIA 1:  Brainstorming d’idees. Bases de l’estructura narrativa. Escollir una idea i escriure el guió. Treball de càmera. Primeres pràctiques amb escales de plans i moviments de càmera.

DIA 2: Recerca de localitzacions. Assignació de rols de l’equip tècnic i artístic. Fer un pla de rodatge, el guió tècnic i la storyboard. Pràctiques de càmera amb so directe. Rodatge d’una escena dialogada.

DIA 3: Rodatge del curtmetratge.

DIA 4: Rodatge del curtmetratge.

DIA 5: Muntatge del curtmetratge. Disseny de so. Etalonatge i efectes especials. La còpia final i visionat del curtmetratge.

L’Òscar Sánchez es va formar com a director cinematogràfic al CECC (Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya). Es cofundador de la productora de cinema i teatre Nurosfera, i ha dirigit més d’una desena d’espectacles teatrals. Dins del món del cinema ha treballat com a script, muntador, guionista, director de fotografia, productor i director. Com a guionista i director de cinema signa els llargmetratges documentals Barcelona Kapital i Almacelles Urbs Ilustrati, i el llargmetratge de ficció Il Toscanaccio. Va impartir classes durant 8 anys al CECC i, des del 2008, és professor de l’Aula de Teatre de Lleida on dóna classes de direcció d’actors. També imparteix seminaris intensius de guió i creació de curtmetratges a la Universitat d’Estiu de Lleida. Des del 2010 ha coordinat, dirigit i muntat més de 50 curtmetratges pel Centre Juvenil La Palma de l’Ajuntament de Lleida.

El preu del curs és de 190 €. Si ja has fet un altre curs amb nosaltres, tens un 10% de descompte i el preu és de 171 €.

Si abans d’inscriure’t tens alguna pregunta, no dubtis en contactar-nos a info@eccit.es