fbpx

Guió

Cursos Monogràfics

“Per fer una pel·lícula d’èxit necessites tres coses: un bon guió, un bon guió i un bon guió.” (Alfred Hitchcock)

L’èxit d’una pel·lícula depèn de molts factors. Però n’hi ha dos que són clau: el talent i la tècnica. El talent és una qualitat innata que no es pot ensenyar. La tècnica, en canvi, sí es pot aprendre. A ECCIT aprendràs tot el que necessites saber per escriure guions con un professional.

FITXA DEL CURS

 • TOTAL D’HORES: 20 hores
 • DATES: 17 a 21 de juny de 2024
 • DIA: Dilluns a divendres
 • HORARI: 09:30 a 13:30
 • LLOC: Complex Magical de Lleida
 • NIVELL: Iniciació
 • PLACES: 8 mínim, 15 màxim
 • LLENGUA: Català. Si hi ha alumnes que no entenen el català, les sessions es faran en castellà
 • MATERIAL NECESSARI: Paper i bolígraf o qualsevol mitjà digital per escriure
 • CERTIFICAT ACREDITATIU:
 • PREU: 190 €

DETALLS

En aquest curs aprendràs a desenvolupar les teves pròpies idees i a donar-los-hi forma de guió cinematogràfic. T’ajudarem a evolucionar com a escriptor/a i a trobar el teu propi estil com a guionista. A més a més dels coneixements adquirits, acabaràs el curs amb un guió de curtmetratge escrit.

OBJECTIUS

Aprendre a escriure un guió cinematogràfic en format professional. Saber estructurar històries, desenvolupar personatges originals, escriure diàlegs suggerents i escenes impactants. Conèixer el funcionament de la indústria cinematogràfica i les possibilitats que té un guionista novell.

MÈTODE

Les sessions són molt dinàmiques, combinant teoria i pràctica. Veurem conceptes teòrics, els recolzarem visualment amb extractes de pel·lícules i els ficarem en pràctica amb exercicis creatius. Tot i que aquest curs es presencial, podràs contactar per email amb el professor que farà un seguiment personalitzat del teu guió.

REQUISITS

No és necessari cap coneixement previ. Edat mínima 17 anys.

 

 • La indústria audiovisual. El punt de partida: la idea. Fonts d’idees originals.
 • El tema. L’originalitat i la universalitat de les històries. Elements fonamentals de la història. La guia per construir una història.
 • La storyline. L’objectiu del protagonista. Els obstacles i el conflicte.
 • El gènere. Elements semàntics dels gèneres cinematogràfics.  La importància del gènere pel guionista i pel públic.
 • L’estructura. El paradigma de Syd Field. L’estructura aristotèlica. Regles bàsiques de dramatúrgia.
 • El format. Com escriure correctament l’encapçalament de les escenes, la descripció d’accions, la presentació de personatges i els diàlegs.
 • El procés d’escriptura del guió: Logline, sinopsi, biografies, tractament i escaleta seqüencial. La importància de la reescriptura.
 • Els personatges. El protagonista, l’antagonista i els secundaris. Eines per desenvolupar personatges. L’arquetip i l’estereotip. Com fugir dels clixés.
 • El diàleg. Funcions. El text, el subtext i el context. Com escriure diàlegs efectius i originals.
 • Desenvolupament d’escenes utilitzant el llenguatge cinematogràfic. Trames i subtrames. Els punts de gir.
 • Tècniques narratives. La tècnica de l’escriptor-director. La veu en off i el flashback.
 • Com vendre el teu guió. El mercat cinematogràfic. Opcions pel guionista. El pitching.

El David Casals-Roma (Lleida, 1972) ha estudiat Cinema i Mitjans de Comunicació a la Universitat Birkbeck de Londres. Ha participat en cursos d’escriptura de guions a la Escuela de Letras de Madrid, la London Film School i en tallers amb creatius de Pixar (Los Angeles, Estats Units) i de direcció amb el guanyador de la Palma d’Or Abbas Kiarostami (Potenza, Itàlia). Ha escrit i dirigit curtmetratges de ficció, documentals i reportatges, i la seva feina ha rebut més de cent vint premis en festivals d’arreu del món. Paral·lelament a la seva feina creativa, el David té més de quinze anys d’experiència docent en escoles del Regne Unit, Espanya, França i els Estats Units. Actualment treballa com a professor d’escriptura de guions i de direcció a l’escola ECCIT de Lleida i a la Universitat de Massachusetts-Amherst (Estats Units). Entre els seus treballs com a script doctor es troba el de Mort d’una ombra (Dood van een Schaduw) del belga Tom van Avermaet, pel·lícula que va estar nominada als Oscar com a Millor Curtmetratge de Ficció. Com a documentalista ha treballat en diversos documentals com Kilian Jornet. El comptador de Llacs (2012, Doblebanda i TV3), i ha dirigit L’or de Ponent (Recreate Productions), La veu de Thaïs (ECCIT Films i Nayox Films) i Àngela (ECCIT Films i Nayox Films). Com a escriptor ha publicat 21 días de ira, novel·la guanyadora del Premi Morella Negra a la Millor Novel·la Negra publicada a Espanya per un escriptor novell.

El preu del curs és de 190 €. Si ja has fet un curs amb nosaltres, tens un 10% de descompte i el preu és de 171 €

Per inscriure’t o per sol·licitar informació, contacta’ns a info@eccit.es.

David Gallego

Lleida
“Quan a algú li agrada allò que està ensenyant es nota molt, i el David és un apassionat del cinema. A més a més, ho sap transmetre amb unes classes ben preparades i estructurades on té molt clar allò que et vol explicar. El resultat és un curs per aprendre’n i gaudir.”

Anna Soldevila

Lleida
“Va ser tota una troballa descobrir en David i el seu curs per aprendre a escriure guions. Tota una vida anant al cinema i ara tenia l’oportunitat de saber com s’escrivia un guió. En David és un professor compromès  i s’implica amb el seu alumnat. Transmet no tan sols coneixements sinó passió pel cinema, i pas a pas, amb una metodologia teòrico-pràctica, et facilita les eines per perdre la por a la pàgina en blanc. I acabes el curs amb un guió de curtmetratge escrit havent rebut crítiques constructives per part seva i dels companys i companyes al llarg de tot el procés. Una experiència tan recomanable que estic a punt de començar el segon nivell. “

Lidia Huerta

Lleida
“Les classes del David han estat inoblidables. Les seves classes són interactives, interessants i profitoses. La seva manera d’ensenyar fa que els continguts siguin fàcils d’entendre i ajuda a despertar la passió d’escriure guions. Aprendre d’un gran com el David és una oportunitat única que espero, amb moltes ànsies, repetir ben aviat.” 

Laura Jordà

Salou
“El primer curs de guió que vaig fer amb el David Casals-Roma m’ha servit per aprendre les eines necessàries per ordenar les meves idees. Quan busques un curs interessant sempre tens el dubte de si has encertat apuntant-te per la inversió de temps i de calés que suposa. Per a mi ha estat una gran satisfacció descobrir la gran professionalitat del David i assistir a les seves classes. Ha sabut transmetre des del primer moment els seus coneixements de manera senzilla fent fàcil lo difícil. Ha estat un curs summament enriquidor i necessari per ajudar-me a enfocar i materialitzar els meus projectes.”

Gemma Sabaté

Igualada

“El David transmet una passió per aquest món tant extensa i potent que els minuts d’aprenentatge, anècdotes,teoria i pràctica et fan activar les neurones creatives d una manera per mi mai viscuda. Ja no veig el cinema com abans, ara l’aprecio amb més base i atenció! Esperant per seguir les seves classes!!!

Marta Esteve

Igualada
“El curs de guió que hem fet amb el David m’ha permès conèixer la base del guió, allò fonamental que et permet començar a treballar i fer volar la imaginació. En definitiva, descobrir l’essència de qualsevol guió per tal de poder escriure’n qualsevol altra. Un dels elements claus ha estat conèixer el “codi d’escriptura” i posar en pràctica l’escriptura de guions a través de softwares que et faciliten la tasca.”

Sweety Sahijwani

Andorra la Vella, Andorra
“L’experiència del curs d’escriptura de guions amb el David va ser magnifica. No sabia res sobre l’escriptura de guions i, a la fi del curs, gràcies a la seva  metodologia dinàmica i participativa, comptava amb unes bases molt sòlides en quant a la forma, l’estructura i l’essència que requereix un guió professional i universal.”

Felix Honorat

Rouen, França
“Gràcies als mètodes lúdics i als coneixements del David vaig aprendre tot el que necessito per escriure guions. El David és un professional apassionat de la seva feina que està molt pendent d’escoltar als alumnes i d’ajudar-los a donar el millor d’ells mateixos.”

Pierre Jalibert

Perpinyà, França
“El David va ser el primer professor que, amb la seva experiència, la seva cultura i el seu entusiasme, em va fer estimar l’escriptura de guions. El David està molt a prop dels seus alumnes i el seu objectiu és ben clar: ajudar l’alumne a ser millor escriptor. El seu curs proporciona moltes eines indispensables per escriure guions professionals. Les hores de treball amb el David m’han donat la confiança i les claus per escriure les meves pròpies històries.”

Anna Alipass

Berlin, Alemanya
“En menys d’un any el David m’ha ensenyat a escriure guions que funcionen. Els seus mètodes, com l’anàlisi de guions i els exercicis pràctics , m’han ajudat a entendre com funciona la dramatúrgia cinematogràfica. Les classes del David han estat la raó principal de que avui continuï escrivint i estudiant cinema.”

Talissa Lopes

Rio de Janeiro, Brasil
“El David és un professor atent i carismàtic. Té una manera d’ensenyar clara, pràctica i resolutiva. Quan vaig començar el seu curs no tenia ni idea de com escriure un guió i, en acabar, vaig adonar-me que havia aprés moltíssim. Li agraeixo molt tot el que vaig aprendre i faria encantada més cursos amb ell!”