Direcció d’actors

Cursos Monogràfics · Avalat per la Universitat de Lleida

“La millor manera de dirigir a un actor no és donant-li direccions, sinó proposant-li preguntes.” (Judith Weston, professora i escriptora)

Presentar un personatge creïble en una pel.lícula és una de les tasques més complexes a les que s’enfronta un director. No tots els actors i actrius poden interpretar el mateix personatge i el treball del director és el d’escollir a l’actor més apropiat pel paper basant-se en el seu talent, el seu físic, la seva personalitat i la seva capacitat per rebre direccions.

FITXA DEL CURS

 • TOTAL D’HORES: 24 hores
 • DATES: 2 d’octubre a 18 de desembre 2019 
 • DIA: Dimecres
 • HORARI: 19:00 a 21:00
 • LLOC: Universitat de Lleida
 • NIVELL: Iniciació
 • PLACES: 8 mínim, 15 màxim
 • LLENGUA: Català. Si hi ha alumnes que no entenen el català, les sessions es faran en castellà
 • MATERIAL NECESSARI: Paper i bolígraf o qualsevol mitjà digital per escriure
 • ACREDITACIÓ: Curs d’Especialització en Direcció d’Actors avalat per la Universitat de Lleida
 • CRÈDITS ECTS: 3 crèdits ECTS
 • PREU: 250 €. Si t’inscrius set dies abans de l’inici del curs tens un 10% de descompte (225 € enlloc de 250 €). Si, a més a més, ja has fet un curs amb nosaltres, tens un 5% extra acumulable i el preu és de 212 €. També es pot fraccionar en tres pagaments de 85 € cadascun

DETALLS

Aquest curs està dirigit a tota persona interessada en aprendre a dirigir actors, sigui pel projecte que sigui, i aconseguir interpretacions naturals i poderoses. Durant el curs aprendràs a utilitzar un llenguatge eficient per comunicar-te amb els actors, a crear espais lliures per la improvisació i a potenciar el talent i la creativitat dels teus actors. T’ensenyarem diferents mètodes per aplicar el que millor s’adapti a la teva manera de treballar i aconseguir que les teves històries tinguin més força dramàtica.

OBJECTIUS

Establir una relació de confiança amb els actors. Desglossar personatges utilitzant el guió. Organitzar i portar a terme càstings efectius. Utilitzar els assajos com oportunitats per experimentar i descobrir opcions interpretatives. Aplicar tècniques d’interpretació o d’improvisació segons convingui. Trobar la millor dicció i moviments dels actors per a cada escena. Propiciar la concentració dels actors amb activitats i objectius. Treballar en un set de rodatge amb tot tipus d’actors.

MÈTODE

Combinarem les sessions amb aspectes teòrics i els recolzarem amb extractes de pel.lícules per comprovar la seva efectivitat. També farem exercicis pràctics amb actors professionals per a que cada assistent fiqui en pràctica el seu talent dirigint actors i pugui experimentar opcions creatives amb ells.

REQUISITS

No és necessari cap coneixement previ. Edat mínima 17 anys.

– Què és interpretar? Els diferents mètodes d’interpretació.
– La relació del director amb els actors abans i durant el rodatge.
– Càstings. Organització i dinàmica d’un càsting.
– El treball amb el guió. Interpretació del text, del subtext i del context.
– La recerca del personatge. Tècniques de construcció de personatges.
– El treball expressiu. Tècniques de transmissió emocional.
– Els assajos. Tècniques i objectius.
– La concentració. Activitats per afavorir la concentració dels actors.
– La dicció. Treballar els diàlegs i els monòlegs. Activitats per treballar l’expressió oral.
– El moviment de l’actor en el set de rodatge. Les marques escèniques i el blocking.
– La improvisació del text. Activitats per afavorir l’improvisació.
– Treballar amb actors amateurs. Dirigir nens i gent gran.

El David Casals-Roma (Lleida, 1972) ha estudiat Cinema i Mitjans de Comunicació a la Universitat Birkbeck de Londres. Ha participat en cursos d’escriptura de guions a la Escuela de Letras de Madrid, la London Film School i en tallers amb creatius de Pixar (Los Angeles, Estats Units) i de direcció amb el guanyador de la Palma d’Or Abbas Kiarostami (Potenza, Itàlia). Ha escrit i dirigit curtmetratges de ficció, documentals i reportatges, i la seva feina ha rebut més de cent premis en festivals d’arreu del món.

Paral·lelament a la seva feina creativa, el David té més de dotze anys d’experiència docent en escoles del Regne Unit, Espanya, França i els Estats Units. Actualment treballa com a professor d’escriptura de guions i de direcció a l’escola audiovisual L’IDEM de Perpinyà (França) i a la Universitat de Massachusetts-Amherst (Estats Units). Entre els seus treballs com a script doctor es troba el de Mort d’una ombra (Dood van een Schaduw) del belga Tom van Avermaet, pel·lícula que va estar nominada als Oscar com a Millor Curtmetratge de Ficció. Com a documentalista ha treballat en diversos documentals com Kilian Jornet. El comptador de Llacs (2012, Doblebanda i TV3), i ha dirigit L’or de Ponent (2011, Recreate Productions) i La veu de Thaïs (en producció, ECCIT Films).

Recorda que si t’inscrius set dies abans de l’inici del curs hi ha una 10% de descompte (225 € enlloc de 250 €). Si, a més a més, ja has fet un altre curs amb nosaltres, tens un 5% de descompte extra acumulable. En aquest cas el preu és de 212 €.

Si prefereixes fer el pagament fraccionat pots fer-ho en tres ingressos de 85 € cadascun a realitzar la primera setmana de cada mes.

Si abans d’inscriure’t tens alguna pregunta, no dubtis en contactar-nos a info@eccit.es