fbpx

Direcció d’actors

Cursos Monogràfics

“La millor manera de dirigir a un actor no és donant-li direccions, sinó proposant-li preguntes.” (Judith Weston, professora i escriptora)

Presentar un personatge creïble en una pel.lícula és una de les tasques més complexes a les que s’enfronta un director. No tots els actors i actrius poden interpretar el mateix personatge i el treball del director és el d’escollir a l’actor més apropiat pel paper basant-se en el seu talent, el seu físic, la seva personalitat i la seva capacitat per rebre direccions.

FITXA DEL CURS

 • TOTAL D’HORES: 24 hores
 • DATES: Per confirmar
 • DIA: Dijous
 • HORARI: 18:00 a 20:00
 • LLOC: Complex Magical de Lleida
 • NIVELL: Iniciació
 • PLACES: 8 mínim, 15 màxim
 • LLENGUA: Català. Si hi ha alumnes que no entenen el català, les sessions es faran en castellà
 • MATERIAL NECESSARI: Paper i bolígraf o qualsevol mitjà digital per escriure
 • CERTIFICAT ACREDITATIU:
 • PREU: 190 €

DETALLS

Aquest curs està dirigit a tota persona interessada en aprendre a dirigir actors, sigui pel projecte que sigui, i aconseguir interpretacions naturals i poderoses. Durant el curs aprendràs a utilitzar un llenguatge eficient per comunicar-te amb els actors, a crear espais lliures per la improvisació i a potenciar el talent i la creativitat dels teus actors. T’ensenyarem diferents mètodes per aplicar el que millor s’adapti a la teva manera de treballar i aconseguir que les teves històries tinguin més força dramàtica.

OBJECTIUS

Establir una relació de confiança amb els actors. Desglossar personatges utilitzant el guió. Organitzar i portar a terme càstings efectius. Utilitzar els assajos com oportunitats per experimentar i descobrir opcions interpretatives. Aplicar tècniques d’interpretació o d’improvisació segons convingui. Trobar la millor dicció i moviments dels actors per a cada escena. Propiciar la concentració dels actors amb activitats i objectius. Treballar en un set de rodatge amb tot tipus d’actors.

MÈTODE

Combinarem les sessions amb aspectes teòrics i els recolzarem amb extractes de pel.lícules per comprovar la seva efectivitat. També farem exercicis pràctics amb actors professionals per a que cada assistent fiqui en pràctica el seu talent dirigint actors i pugui experimentar opcions creatives amb ells.

REQUISITS

No és necessari cap coneixement previ. Edat mínima 17 anys.

– Què és interpretar? Els diferents mètodes d’interpretació.
– La relació del director amb els actors abans i durant el rodatge.
– Càstings. Organització i dinàmica d’un càsting.
– El treball amb el guió. Interpretació del text, del subtext i del context.
– La recerca del personatge. Tècniques de construcció de personatges.
– El treball expressiu. Tècniques de transmissió emocional.
– Els assajos. Tècniques i objectius.
– La concentració. Activitats per afavorir la concentració dels actors.
– La dicció. Treballar els diàlegs i els monòlegs. Activitats per treballar l’expressió oral.
– El moviment de l’actor en el set de rodatge. Les marques escèniques i el blocking.
– La improvisació del text. Activitats per afavorir l’improvisació.
– Treballar amb actors amateurs. Dirigir nens i gent gran.

L’Òscar Sánchez es va formar com a director cinematogràfic al CECC (Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya). Es cofundador de la productora de cinema i teatre Nurosfera, i ha dirigit més d’una desena d’espectacles teatrals. Dins del món del cinema ha treballat com a script, muntador, guionista, director de fotografia, productor i director. Com a guionista i director de cinema signa els llargmetratges documentals Barcelona Kapital i Almacelles Urbs Ilustrati, i el llargmetratge de ficció Il Toscanaccio. Va impartir classes durant 8 anys al CECC i, des del 2008, és professor de l’Aula de Teatre de Lleida on dóna classes de direcció d’actors. També imparteix seminaris intensius de guió i creació de curtmetratges a la Universitat d’Estiu de Lleida. Des del 2010 ha coordinat, dirigit i muntat més de 50 curtmetratges pel Centre Juvenil La Palma de l’Ajuntament de Lleida. 

El preu del curs és de 190 €. Si ja has fet un altre curs amb nosaltres, tens un 10% de descompte i el preu és de 171 €.

Per inscriure’t o per sol·licitar informació, contacta’ns a info@eccit.es.