Cinema (14 a 18 anys)

tallers intensius

“Preguntat si el que estàs fent avui et portarà on vols arribar demà” (Walt Disney)

Tothom té talent. Alguns ho descobrim molt d’hora, altres més tard, però tots tenim qualitats que ens fan diferents. El món del cinema ofereix un gran ventall de possibilitats per descobrir quin és el teu talent i com desenvolupar-lo. En aquest taller descobriràs el món del cinema a més a més del teu talent. Durant una setmana, aprendràs els secrets del món del cinema i compartiràs l’experiència de preparar, rodar i muntar un videoclip.

FITXA DEL CURS

 • TOTAL D’HORES: 25 hores
 • DATES: 1 a 5 de juliol 2019
 • DIA: De dilluns a divendres
 • HORARI: 9:00 a 14:00
 • LLOC: Complexe Magical – Turó de Gardeny – Lleida
 • NIVELL: Iniciació
 • PLACES: 8 mínim, 15 màxim
 • LLENGUA: Català. Si hi ha alumnes que no entenen el català, les sessions es faran en castellà
 • MATERIAL NECESSARI: Un ordinador i un disc dur per muntar el videoclip
 • CERTIFICAT ACREDITATIU:
 • PREU: 220 €. Si t’inscrius set dies abans de l’inici del curs tens un 10% de descompte (198 € enlloc de 220 €).

DETALLS

Aquest taller està dirigit a joves de 14 a 18 anys amb ganes de descobrir els secrets del món del cinema. Durant una setmana aprendràs les tècniques bàsiques d’un rodatge, la preparació abans de gravar i les principals nocions de muntatge. Tots aquests aspectes els aniràs ficant en pràctica durant la setmana en petits exercicis pràctics i en el rodatge d’un videoclip.

OBJECTIUS

L’objectiu principal del taller és obrir les portes del món de cinema i del llenguatge audiovisual a gent jove. Ja sigui per curiositat o per investigar en un món que t’atregui, aprendràs quines són les fases de preproducció, producció i postproducció d’un projecte audiovisual. També practicaràs amb diferent material, des de càmeres a equips de so, i aprendràs a organitzar-te en un grup de treball per realitzar un videoclip. Després del rodatge del videoclip, cadascun dels participants el muntarà de manera individual.

MÈTODE

Cada dia s’abordarà un tema diferent. La primera part de cada sessió s’invertirà en una explicació teòrica i la resta de la jornada en diversos exercicis pràctics. El darrer dia es rodarà el videoclip.

REQUISITS

No és necessari cap coneixement previ. Edat entre 14 i 18 anys.

DIA 1:  La imatge i la música. La storyline del videoclip. El videoclip narratiu, el videoclip expressiu i el videoclip de promoció de banda. Altres opcions. Brainstorming d’idees. Escollir la cançó i la idea. Exemples de videoclips. Treball de càmera. Primeres pràctiques amb escales de plans i moviments de càmera.

DIA 2: El poder la imatge. El poder del color. Trobar una paleta de colors pel videoclip. El leitmotiv de la història. Pràctiques de càmera a plató. Pràctiques de càmera amb so directe. Rodatge d’una escena dialogada.

DIA 3: Recerca de localitzacions. Permisos. Rodar amb llum natural o artificial. Pràctiques amb càmera i playback. El pla de rodatge. La Call sheet. Pràctiques de càmera a l’exterior. Com treballar la fotografia amb llum natural. Els difusors i altres trucs de fotografia.

DIA 4: Rodatge del videoclip – Part I.

DIA 5: Rodatge del videoclip – Part II.

El David Casals-Roma (Lleida, 1972) ha estudiat Cinema i Mitjans de Comunicació a la Universitat Birkbeck de Londres. Ha participat en cursos d’escriptura de guions a la Escuela de Letras de Madrid, la London Film School i tallers amb creatius de Pixar (Los Angeles, Estats Units) i de direcció amb el guanyador de la Palma d’Or Abbas Kiarostami (Potenza, Itàlia). Ha escrit i dirigit curtmetratges de ficció, documentals i reportatges, i la seva feina ha rebut més de cent premis en festivals d’arreu del món.

Paral·lelament a la seva feina creativa, el David té més de dotze anys d’experiència docent en escoles del Regne Unit, Espanya i França. Actualment treballa com professor d’escriptura de guions i de direcció a l’Escola de Cinema de Barcelona (ECIB), a l’escola audiovisual L’IDEM de Perpinyà (França) i a la Universitat de Massachusetts-Amherst (Estats Units). Entre els seus treballs com a script doctor es troba el de Mort d’una ombra (Dood van een Schaduw) del belga Tom van Avermaet, pel·lícula que va estar nominada als Oscar com a Millor Curtmetratge de Ficció.

Recorda que si t’inscrius set dies abans de l’inici del curs hi ha una 10% de descompte (198 € enlloc de 225 €).

Si abans d’inscriure’t tens alguna pregunta, no dubtis en contactar-nos a info@eccit.es